Головна / Новини
Новини

АКТУАЛЬНІ ВИКЛИКИ РИНКУ СУХИХ КОРМІВ ДЛЯ КОТІВ

Сухий корм для домашніх тварин як категорія має хороші результати, попри навіть вплив підвищення цін у цій категорії. Які сьогодні тенденції споживчих уподобань? І як вони розвиватимуться в найближчі роки?Протягом останнього року інфляція притисла як виробників, так і споживачів, але продажі сухих кормів для домашніх тварин продовжують зростати – принаймні у вартості.«Сухий корм для домашніх тварин залишається популярним вибором для споживачів у багатьох країнах завдяки фактору зручності», – каже Снеха Варгезе, аналітик Future Market Insights (FMI). І хоча споживачі все більше цікавляться свіжими, натуральними альтернативами для своїх домашніх тварин, сухий корм все ще має певні переваги в інших зростаючих категоріях, включно з виготовленням індивідуально для тварини та зростанням покупок в Інтернеті.

Як інфляція впливає на продажі

Грошовий оборот сухих кормів для домашніх тварин у США зріс майже на 20% у 2022 році, згідно з NielsenIQ, але більша частина цього зростання була результатом інфляції цін. І хоча інфляція вплинула майже на всі споживчі товари, сухі корми для домашніх тварин зазнали найбільшого впливу. Очікується, що темпи інфляції також стануть основним рушієм зростання вартісних продажів сухих кормів для домашніх тварин у 2023 р. NielsenIQ: «Якщо ми побачимо, що інфляція сповільниться порівняно до 2022, то ми очікуємо, що вартісне зростання також уповільниться, а вплив на кількісні продажі зменшиться».

Різні підходи компаній

Ступінь, до якого інфляція впливає на окремих виробників, різниться в залежності від компанії-виробника. Деякі компанії змогли адаптуватися до коливань наявності та вартості інгредієнтів. А інші мають або скоригувати ціноутворення, або змінити портфель продуктів чи упаковку у відповідь на зростання вартості інгредієнтів. Директор з питань регулювання AFIA Луїза Калдервуд розповідає, як це працює на практиці: «Ми очікуємо, що виробники кормів для домашніх тварин і надалі стикатимуться з періодичними проблемами у виконанні замовлень. Але багато хто вживає активних заходів, щоб подолати ці проблеми ретельним управлінням своїми запасами інгредієнтів і упаковкою”.

Регіональні відмінності в тенденціях

Рівень власництва домашніх тварин у всьому світі продовжує зростати, а глобальні продажі сухих кормів для улюбленців, згідно з даними Mordor Intelligence, продовжуватимуть зростати на 5,1% на рік до 2027 року. Зростання такими темпами виведе галузь на шлях найкращого сценарію відновлення COVID-19, передбачає Інститут освіти та дослідження харчування (IFEEDER). Глобальні тенденції дійсно відрізняються в залежності від регіону. Деякі азіатські країни все ще надають перевагу сирому корму для домашніх тварин, тоді як споживачі в США все більше шукають беззернові та натуральні продукти. Європейці, з іншого боку, більше зосереджені на екологічності та локальному постачанні й виробництві. «У деяких країнах споживачі можуть бути більш чутливими до цін і вибирати дешевші варіанти сухого корму для улюбленців», — каже Снеха Варгезе. – «Тоді як в інших країнах може бути більший попит на продукцію преміум-класу та високої якості»

Натуральний і беззерновий… чи зерновий?

У країнах із високим рівнем доходу, особливо в США, попит на більш «натуральні» корми для домашніх тварин значно вплинув на промисловість сухих кормів для домашніх тварин. Варгезе: «Власників домашніх тварин дедалі більше турбують інгредієнти корму для їхніх домашніх тварин, і вони хочуть годувати їх продуктами, які не містять штучних консервантів, барвників і ароматизаторів». Споживчий попит на більш натуральні та якісні інгредієнти призвів до зміни типу інгредієнтів, які використовуються в сухих кормах для домашніх тварин. FMI відзначив збільшення вмісту і різномаїття фруктів і овочів, водночас зменшення використання наповнювачів, субпродуктів і штучних домішок. Дослідження NielsenIQ, проведене в США, дійшло висновку, що беззернові дієти стали популярнішими, а також що бренди також експериментували з більшою кількістю варіантів джерел білка, як-от риба та дичина. Водночас у 2022 році: • продажі беззернового сухого корму для собак зросли на 4,5% • сухий корм для собак із вмістом зерна зріс більш ніж на 20% за той самий період «Здається, це свідчить про те, що все більше споживачів повертаються до зернових кормів для домашніх тварин», — каже NielsenIQ.

Нові види інгредієнтів

Виробники кормів для домашніх тварин висловили зацікавленість у виведенні на ринок ще більшої кількості інгредієнтів, щоб мати змогу запропонувати все більшу кількість продуктів, що покращують самопочуття тварин. AFIA наразі лобіює в Управлінні контролю за продуктами й ліками США (FDA) оновлення правил щодо кормів для тварин, щоб розширити для промисловості як список інгредієнтів, так і твердження, які вона може використовувати. Виробники сухих кормів для домашніх тварин також звернулися до інновацій як способу залучення клієнтів, які шукають більш «натуральні» альтернативи корму для улюбленців. NielsenIQ повідомляє, що нові методи підготовки, такі як сублімаційне сушіння та дегідратація, отримали значне зростання. Деякі інсайдери відзначають, що тенденція до зростання використання більш натуральних інгредієнтів може ще більше підвищити ціни на корм для домашніх тварин, що, своєю чергою, може відвернути від купівлі корму чутливих до цін споживачів.

Зростання сухого корму також в онлайн

Пандемія сприяла збільшенню онлайн-продажів корму для домашніх тварин у США, і сьогодні майже 4 з 10 продуктів купуються через гравців електронної комерції. Очікується, що онлайн-продажі продовжать зростати на 2,7% щорічно – темпи, які перевищують прогнозоване зростання продажів у магазинах, згідно NielsenIQ. «Тоді як продажі в магазинах все ще приносять більшу частину доходу в США, онлайн-продажі вологих і сухих кормів, а також ласощів зростають швидшими темпами», — каже ця дослідницька компанія. Супермаркети, зоомагазини й гіпермаркети залишаються основним місцем, де споживачі в США купують сухий корм для домашніх тварин. Але такі онлайн-платформи, як Amazon і Chewy, набирають популярності, і багато виробників почали продавати свою продукцію в інтернеті, щоб безпосередньо там охопити споживачів.

Emma Penrod
PETS International Contributor

За матеріалами PETS International Magazine

14.08.2023

ХАРЧУВАННЯ, ВИГОТОВЛЕНЕ ЗА СТАНДАРТАМИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ, НЕ ОЗНАЧАЄ АВТОМАТИЧНО БЕЗПЕКУ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ДОМАШНІХ УЛЮБЛЕНЦІВ

Які тенденції харчування людей переходять у світ кормів для домашніх тварин?Що насправді означає корм для домашніх тварин за стандартами харчування для людей?Станом на зараз дуже мало кормів для домашніх тварин, що продаються як “за стандартами харчування для людей”, можна дійсно вважати такими.

Це скоро зміниться

Останні роки промисловість кормів для домашніх тварин стикається з визначенням і використанням терміну “за стандартами харчування для людей” для кормів і спеціальних дієт для домашніх тварин.

Що насправді це означає?

Як для людей – чи просто їстівний?

Продукт, розроблений для раціону людини, навряд чи буде мати відповідний поживний вміст для домашніх тварин і не обов’язково підходить для споживання тваринами.Продукт може стверджувати, що він призначений для людини, оскільки його інгредієнти “надійшли з м’ясопереробного заводу Міністерства сільського господарства США (USDA)”, але твердження про окремі інгредієнти недостатньо, щоб це вважати коректним формулюванням.Власники домашніх тварин мають розуміти, що не все, що вони та їхні родини можуть їсти, є безпечним для їхніх домашніх тварин. Наприклад, шоколад, горіхи макадамі та цибуля є їстівними та корисними для людей – але токсичні для котів і собак, тому якість для людини не означає автоматично безпеку харчування для домашніх тварин.Міністерство сільського господарства США (USDA) визначає продукти, придатні для споживання людиною, як «їстівні». Такі харчові продукти були оброблені та перевірені, і вони пройшли правила контролю виробничого процесу, призначені для забезпечення безпеки для споживання людьми.

Новий стандарт

Нещодавно Асоціація американських спеціалістів з контролю за кормами (AAFCO) розробила стандарт для складання претензій на корми для домашніх тварин, які стверджують, що виготовлені “як для людини”. У ньому зазначено, що кожен (!) інгредієнт і отриманий продукт необхідно зберігати, обробляти та транспортувати відповідно до законів про харчові продукти для людей. Якщо ці умови виконуються для корму для домашніх тварин, то можуть бути заявлені вимоги щодо стандартів людського харчування. Якщо умови не виконуються, то продукт має хибне твердження – і це порушення, яке підлягає притягуванню до відповідальності.Наявність «за стандартами харчування для людей» на етикетці корму для домашніх тварин означає, що продукт або його інгредієнти відповідають законодавчо терміну “їстівний”.Але те, що продукт рекламується як “виготовлено як для людей”, не визначає його безпеку для домашніх улюбленців!Всі корми для домашніх тварин також мають відповідати встановленим вимогам безпеки кормів саме для тварин.AAFCO нещодавно схвалила новий стандарт для раціонів для домашніх улюбленців, що позиціонують себе “як для людей”.

Офіційна дефініція

Рекомендації AAFCO окреслюють, що усі продукти для улюбленців, що використовують таке твердження, мають виготовлятися відповідно до прийнятних регуляторних вимог щодо готової до вживання їжі для людей.

Виробники кормів і дієт для домашніх тварин, які мають намір використовувати заяву про “відповідність стандартами людського харчування”, повинні дотримуватися вимог щодо обробки, пакування та маркування, викладених у стандарті:

• Кожен інгредієнт і готовий продукт мають відповідати 21 CFR частина 117, а також усім іншим федеральним законам про харчові продукти для людей відповідно до інгредієнтів, процесів та/або типу виробництва.

 • Виробники мають бути зареєстровані і як організації що займаються харчовими продуктами для людей, і як такі, що займаються харчовими продуктами для тварин – з відповідною документацією.

 • Обробка та/або пакування кінцевого продукту має відбуватися в приміщенні, призначеному для виробництва їстівної готової до вживання їжі.

 • Має бути чітке маркування для використання в якості їжі для тварин, наприклад “корм для собак” або “ласощі для котів”.

 • На етикетках і специфікаціях продукту має з’являтися термін “стандарти людського харчування”.

Виробників також заохочують брати участь у додатковій програмі USDA PVP — це послуга перевірки, яку проводить USDA, щоб переконатися, що виробники, які використовують заяву про стандарти людського харчування, відповідають усім вимогам. Схвалені компанії можуть включати позначку USDA PVP на всю упаковку, маркування та рекламні матеріали. Завдяки цьому власники домашніх тварин тепер можуть купувати те, що, на їхню думку, найкраще для них, маючи впевненість у тому, що твердження “за стандартами людського харчування” є правдивими та не вводять в оману.

Austin Therrell
Executive Director AAFCO Association of American Feed Control Officials
За матеріалами PETS International Magazine

10.08.2023

СВІЖЕ ГЛОБАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ КОРМІВ ДЛЯ ДОМАШНІХ ТВАРИН

Звіт “Глобальний ринок кормів для домашніх тварин 2023-2030” додано на ресурс ResearchAndMarkets.com

Прогнози ринку

У звіті зазначено, що глобальний ринок кормів для домашніх тварин розвиватиметься із середньорічним показником 7,91% з 2023 по 2030 рік. Очікується, що цей ринок буде в основному керуватися такими факторами, як високий попит на органічні та преміальні корми для домашніх тварин і зростання витрат власників на корм для домашніх тварин.Зростанню ринку кормів для домашніх тварин також сприяє зростання попиту на терапевтичні корми для домашніх тварин і зростання каналу продажів електронної комерції.Брак прозорості щодо інгредієнтів, які використовуються в кормах для домашніх тварин, а також невідповідності у виробництві та ланцюжках постачання перешкоджають цьому зростанню, однак зростаюча адопція домашніх тварин у всьому світі, гуманізація домашніх тварин, обізнаність про користь харчових добавок для здоров’я та попит на стійкі бренди, орієнтовані на вартість, створюють можливості для розвитку досліджуваного ринку.

Регіональний прогноз

Глобальний ринок кормів для домашніх тварин охоплює Північну Америку, Близький Схід і Африку, Європу, Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Латинську Америку. Північна Америка є провідним регіональним ринком у світі та має найвищу частку доходів у 2022 році. Попит на корми для домашніх тварин значно зріс у регіоні завдяки збільшенню кількості домашніх тварин у США та Канаді. Очікується, що Азіатсько-Тихоокеанський регіон демонструватиме найшвидше зростання на світовому ринку протягом прогнозованого періоду. Тенденція до гуманізації домашніх тварин, ймовірно, продовжить стимулювати попит на корм для домашніх тварин у регіоні, особливо в Австралії та Новій Зеландії.

Конкурентний прогноз

Ключові гравці, досліджені у звіті про ринок кормів для домашніх тварин, включають Diamond Pet Foods, Champion Petfoods LP, Farmina Pet Foods, Hill’s Pet Nutrition Inc, Mars Petcare Ltd, Inaba Foods Co Ltd, Unicharm Corporation, Nestle Purina Petcare, Wellness Pet Company та Blue Buffalo.

За матеріалами petfoodindustry.com лютий 2023

28.07.2023

ІНФЛЯЦІЯ НА КОРМИ – ЧИ БУДЕ СТАБІЛІЗАЦІЯ?

Інфляція цін на корми для домашніх улюбленців побила рекорди останніх років і все ще тримається, демонструє зниження темпів. В США темпи росту цін на корми зменшились у травні 2023 року порівняно до 2022 і початку 2023 року, але ціни від виробників ще не стабільні.
Рівень підвищення травень 2023 до травня 2022 склав 13,8%. Це втричі перевищує загальний індекс споживчих цін у США і більш ніж удвічі перевищує індекс зростання цін за звичайні продукти харчування (5,8%). Насправді інфляція в США на корм для домашніх тварин застрягла на рівні понад 14% — 15% з кінця 2022 року; 13,8%  — це не багато зниження, але в цьому випадку зниження набагато краще, ніж зростання.
Окрім кормів, інфляцію в категорії товарів і послуг для тварин стимулює підвищення цін на ветеринарні послуги: до 11% інфляції рік до року.

Ціни на товари для домашніх тварин також зростають:у травні показник зріс на 5,7% рік до року  — і тут темпи прискорюються.

Опитування американських власників котів і собак на початку 2023 року показали, що 41% вважають високу вартість корму для домашніх тварин найбільш значним викликом для власників домашніх улюбленців на сьогодні, а 74% погодилися, що вони стурбовані зростанням цін на корми для домашніх тварин.

Чи продовжуватимуть зростати ціни на корми для домашніх тварин?

У звіті Pet Industry Overview, весна 2023, Брайан Джаффе, керуючий директор, та Джон Гулвезан, віце-президент Cascadia Capital, надали порівняльні дані про те, що саме стимулює підвищення роздрібних цін на корми для домашніх тварин (Cascadia Capital – інвестиційна компанія, яка уважно відстежує індустрію домашніх тварин):

• середні ціни виробників на кускове м’ясо з кінця 2017 року зросли майже     на 31% і залишилися на піковому рівні станом на квітень 2023 року

• ціни на м’ясо та м’ясні продукти з грудня 2017 року зросли на 77%

• транспортні та складські витрати зросли на 31% з 2017 року.

З огляду на тенденції, ціни навряд чи спадуть, але є тенденція до стабілізації.

За матеріалами petfoodindustry.com

26.07.2023

ÉQUILIBRE & INSTINCT – це бренд, який вже понад 30 років турбується про добробут котів і собак.

Усі рецептури виготовляються під наглядом і контролем ветеринарів у французькому регіоні Нормандія тільки зі 100% свіжих і натуральних інгредієнтів високоякісного охолодженого м’яса, з додаванням корисних овочів і фруктів, натуральних трав і водоростей, а також із комплексом поживних речовин, вітамінів і мінералів, які адаптовані до метаболізму тварини.

*Акція діє з 01.07.2023 до 31.07.2023 включно.

** Під фразою “подарунок” мається на увазі, що за умови купівлі (артикул товару 7712, 7974, 7972, 7975, 7973, 7976), що бере участь у цій акційній пропозиції, покупець має можливість придбати 3-и одиниці товару на акційних умовах. Всі ціни зазначені з урахуванням ПДВ. Кількість товару обмежена

 

17.07.2023

HILL’S PET NUTRITION – У СВІТОВІЙ ТРІЙЦІ

Індустрія кормів для домашніх тварин є величезним ринком, світові продажі якого перевищують 100 мільярдів доларів. Хоча ринок може здатися насиченим, він надає подальші можливості для зростання.

• Світовий ринок кормів для домашніх тварин оцінюється в 123 млрд доларів США у 2022 році та, як очікується, зросте складними річними темпами зростання (CAGR) 4,3% від 2022 до 2026.

• ТОП 3 сегментів кормів для домашніх тварин – це корм для собак, корм для котів і ласощі для собак.

Hill’s Pet Nutrition входить у ТОП 3 світових брендів кормів для домашніх тварин у світі, досягнувши щорічних доходів у розмірі 3,7 млрд доларів США.

Понад 220 ветеринарів, кваліфікованих дієтологів і нутриціоністів працює в Hill’s, щоб зрозуміти, що саме потрібно Вашому вихованцеві, щоб прожити довше та щасливіше життя. У Hill’s не просто створюють інновації: спочатку виникає ідея, далі висувається гіпотеза, обов’язково проводяться клінічні дослідження – і Hill’s обирає лише ті рішення, результатам яких Ви можете довіряти.

Недарма серед всіх трьох гравців саме Hill’s Pet Nutrition має назву, яка цілком і повністю відображає суть філософії компанії – Hill’s не лише піклується про домашніх улюбленців, але створює харчування з науково доведеною ефективністю

За матеріалами

 www.petfoodindustry.com

14.07.2023

KONG Classic – золотий стандарт іграшок для собак, вірний супутник собак у всьому світі вже понад 40 років.

KONG Classic допомагає задовольнити природні інстинкти собаки. Хаотично відскакуюча іграшка виготовляється з унікальної натуральної, надміцної червоної гуми. Вона ідеально підходить для собак, які люблять гризти, а також задовольняє потребу собаки в грі.
А якщо хочете продовжити час гри наповніть іграшку спокусливими
ласощами або невеликою кількістю арахісового масла. Зробіть гру ще цікавіше, додавши улюблені смаколики вашої собаки!

Коли ваш собака не жує, не ганяє і не ховає іграшку в черевик свого домашнього власника, він може на деякий час захоплюватися ним, коли його напхано їстівними смаколиками. Можливості рецептів безмежні! Незалежно від того, чи це сухий корм для собак, чи спеціальна суміш, як-от арахісове масло, йогурт і морква, видобуток смаколика стає цілеспрямованою подією.

ЗАМОРОЗЬТЕ суміш – і ваш собака буде зайнятий ще довше із ще більшим захопленням. Багатьом собакам, які страждають від розлуки, допоміг заморожений KONG, який подарував їм власник перед виходом із дому.

Простіше кажучи, добре набитий заморожений KONG для собаки такий же, як iPad для дитини: він забезпечує повну й нерозділену увагу.

13.07.2023

Ми впевнені в тому, що зможемо смачно вразити вашу собаку, тому що OWNAT Classic Duck, з качкою – повнораціонне харчування зі свіжим м’ясом качки для дорослих собак.

Виготовлене із качки – дуже апетитного джерела білка, який має найвищу поживну якість.

Переваги:

🔹Натуральні інгредієнти готуються у власному соку при низьких температурах, щоб зберегти максимальну поживність і досягти повноцінного засвоєння

🔹Збагачений вітамінами A, D3, E, С, кальцієм, залізом, цинком, йодом, селеном та іншими важливими мікроелементами

🔹Комбінація злаків у поєднанні з корисними травами, горохом і фруктами забезпечує організм тварини достатньою енергією та поживною цінністю

🔹Мананоолігосахариди, фруктоолігосахариди, пивні дріжджі та м’якоть буряка у складі позитивно впливають на стан кишкової мікрофлори улюбленця

🔹Жир лосося як джерело омега 3 позитивно впливає на когнітивні навички, стан серцево-судинної системи, обмін речовин, шкіру та шерсть

11.07.2023

ГЛОБАЛЬНИЙ РИНОК КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН ПРОДОВЖУЄ ЗРОСТАТИ

Корм для домашніх тварин має репутацію постійного ринку зростання незалежно від загальних економічних умов або інших факторів, що впливають на світ. Хоча це цілком заслужено, останнім часом це відбувається не настільки безумовно – більша частина зростання відбулася в основному серед домогосподарств з високим рівнем доходу, і була в основному обумовлена високою інфляцією.

Чи ці умови передвіщають проблеми? Не обов’язково, принаймні, не згідно з прогнозами на продаж кормів для домашніх тварин, витрат і зростання популяції домашніх тварин до 2026 року.

За даними Euromonitor, розмір світового ринку кормів для домашніх тварин очікувано досягне 146 мільярдів доларів США, що становить складений річний темп зростання (CAGR) на 2026 рік у 4,3%. У 2022 році порівняно до 2021 ринок виріс на 3,3% CAGR, досягнувши 123 млрд доларів США. За прогнозами, у 2023 році ринок досягне рівня 130 мільярдів доларів США.

Сегмент кормів для котів, за прогнозами, збільшиться більше, ніж для корм для собак; що відстежує з іншими останніми даними зростання ринку та прогнозами: котячі ласощі на 4,9% CAGR, сухий корм для котів на 5,7% і вологий корм для котів на 3,5%. Для собак CAGR 2023-2026 для ласощів, сухого корму та вологого корму становить 4,0%, 3,5% та 3,2% відповідно.

Підвищенню витрат на корм для домашніх тварин сприяє першочергово давно актуальний тренд індивідуалізації / гуманізації домашніх улюбленців:

• фокус на здоров’я: посилюється зосередження на фізичному та психічному (!) стані тварин

• підвищення рівня знань та інтересу споживачів до конкретних сфер здоров’я улюбленців, як травлення, кістки та суглоби, шкіра та шерсть, імунна система, серцево-судинна система, управління вагою, управління тривожністю та когнітивні функції

• більшість людей шукають інновації в продуктах, і це стимулює випуск новинок та «комерціалізацію», що у свою чергу, стимулює збільшення витрат на корм для домашніх тварин

За матеріалами www.petfoodindustry.com
червень, 2022

10.07.2023

29.06.2023

Cпівробітники Гарант Логістик та команди Барбуса пройшли курс з надання долікарської допомоги «Stop The Bleed»

🚨Безпека нашої команди понад усе!🚨
Тому співробітники Гарант Логістик та команди Барбуса пройшли курс з надання долікарської допомоги «Stop The Bleed» тренувального центру «Подих життя». Робота на складі є однією з найбільш травмонебезпечних. Важливо, щоб співробітники знали, як надати першу допомогу своїм колегам, якщо щось піде не так. Перші хвилини можуть бути вирішальними й наші співробітники тепер точно знають алгоритм дій у будь-якому екстремальному випадку🩺
☝️Сьогодні ці знання є дуже актуальним. Під час повномасштабної війни, коли кожен з нас перебуває в екстремальній ситуації, ми повинні знати, що і як робити, щоб врятувати як можна більше людей. Цей курс дав розуміння нашим командам про те, що варто робити, якщо хтось з оточуючих отримає поранення.
На тренінгу лікар-інструктор Федорович Ганна Василівна провела лекцію та симуляції для 9 осіб. Показуючи кейси й пояснюючи правила поведінки та надання першої допомоги, Анна активно залучала співробітників у реальній практиці, під час якої ті відпрацьовували прийоми першої допомоги зі своїми колегами.
В результаті усі 9 учасників успішно завершили курс і навіть отримали міжнародні сертифікати про проходження! Ми й надалі плануємо навчати наших співробітників наданню долікарської допомоги, саме тому вже планується ще один курс🤝
20.06.2023

Hills Pet Nutrition в Україні надав допомогу волонтерам у розмірі 56 тон

Навіть у найнелюдяніший час українці залишаються людьми з великими серцями!❤️

Коли наша країна і ми проходимо через одне із найскладніших випробувань, ми прагнемо допомогти не лише один одному, а й братам нашим меншим🐱💙💛🐶

5 місяців наша команда Барбус та команда GladPet допомагала хвостикам з усієї країни, роздававши 56 тонн корму Hill’s Pet Nutrition! Саме так ми допомогли великій кількості волонтерів та організацій по всій Україні🔰

56 тонн – це величезна вага, майже як 6 винищувачів F-16!✈️

Хоч і виконано дуже велику роботу, і ми дякуємо команді Барбус і GladPet, ми не забуваємо, що ще багато котів і собак, кому потрібна наша з вами допомога!

Разом до Перемоги!✌️

13.06.2023

Реєстрація

Дякуємо за реєстрацію